Pro nadšence

Setkání 2013

Druhé setkání Nippon Retro...

Ahoj lidi,
druhé setkání Nippon Retro 2013 je za náma. Zprvu byla situace velice nepřehledná a nejistá. Velký strašák počasí rozhodoval u mnohých na poslední chvíli. Přesto rozpětí navštěvníku bylo od Senohrab přes Mikulov, až po Český Těšín.
Trochu statistiky neuškodí ..: Celkem přijelo 53 motorek, ale bohužel jen 15 japonců do roku výroby 1988. Také po ose přijely tři řidičky a ztoho dvě patřily do zmiňované patnáctky. Ovšem, musím pochválit také jiné značky staršího data jako byla Jawa, Moto Morini a Ducati. Krásná Foura 750 brázdila dva roky silnice, něž se narodil její stávající majitel. Jako první v pátek dorazil Slon se Suzuki GSX 550 EF a poslední v sobotu Batman na Yamaze XJ 650side. Nočním jezdcem je letos Mirek na Hondě CB 250 s příjezdem kolem jedné hodiny ráno a věřím, že pravděpodobně i s největším počtem kilometrů. Málem bych zapoměl pochválit, krásného Boldora od nejbližšího učastníka a zarpůtilost nejmenší kubarůry (72 ccm), která dorazila až z Orlové.
Vyjížďka do sklárny Jakub byla zprvu za mírného deště, ale po obědě lehce přibylo na intenzitě. Vybraný cíl byl snad zajímavý a poučný.
Jízdu zručnosti vyhrál Antonio na Hondě FT 500, druhou se stala Liba na stroji Honda CB 200 a na třetí místo se prodral ital Moto Morini 500 ovládaný Mirkem.
Věcné dary za soutěž a vyjímečnost vložil do akce již několikrát zmiňovaný MOTOMIRO z Českého Těšína.
Po proběhnutí foto prezentace Srbska, se slovním doprovodem Nica, začala volná zábava a dokonce tanečky za doprovodu kapely Grock.
Málem bych nevzpomenul skvělé přijetí a pohoštění personálu Račího údolí …. Děkujeme.
A nakonec bych rád dodal, že to stálo opravdu za to.